pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Vi söker Lärare i fritidshem! Läs om Carolina som berättar om sitt arbete som lärare i fritidshem i Linköping

”Att få vara med och bidra till barns meningsfulla fritid. Jag är så nöjd med mitt val – det är verkligen kul!”

Carolina berättar om sitt arbete som lärare i fritidshem i Linköping:

Vill du spela en viktig roll i barns vardag och utveckling? Då är jobbet som lärare i fritidshem ett bra val! Vi träffar Carolina Eriksson-Bricer som berättar varför hon trivs så bra i rollen och i sitt jobb på T1-skolorna i Linköping.

– Jag har alltid vetat att jag vill jobba med människor. Det var en självklarhet för mig! Men jag har varit lite kluven i vilken typ av människor jag skulle jobba med, skrattar Carolina.

– Jag funderade på att bli sjuksköterska, fritidsledare, lärare ... Något där man hjälper eller lär ut. Och när jag läste om fritidshemmens uppdrag så lät det ju så kul och bra. Att få vara med och bidra till barns meningsfulla fritid genom aktiviteter, och att utmana dem att delta och följa deras utveckling. Jag är så nöjd med mitt val – det är verkligen kul!

Långsiktig, meningsfull samverkan

Carolina jobbar på T1-skolorna i Linköping, på avdelningen Karlavagnen. Fritidshemmet finns där för barn från förskoleklass och upp till trean.

– Gruppen jag har nu går i ettan, berättar Carolina. Jag har haft dem sedan förskoleklassen och ska följa dem upp till och med årskurs två. Vi jobbar så här, att man följer sina elever flera år, och det känns fint att kunna följa deras utveckling.

– Det som särskiljer jobbet som lärare i fritidshem är att man ju oftast får vara med dem hela dagen, i olika sammanhang. Jag ser dem i skolsituationen, på rasten och under fritidstid. Och jag har nära föräldrakontakt. Man får verkligen alla de olika delarna, vilket är en vinst för ett viktigt relationsskapande och en bra samverkan.

Utifrån intressen – och behov

Verksamheten planeras efter det kapitel i läroplanen som finns för fritidshemmen. På Carolinas avdelning jobbar man med ett årshjul med fyra block per år som utgår från det centrala innehållet.

– Just nu jobbar vi med Språk och kommunikation, och det vävs in i de olika aktiviteterna. Vi utgår främst från barnens intressen när vi planerar dagarna, men också deras behov. Barnen får också vara med och styra, och det blir lustfyllt och roligt.

– Linköping är en ganska stor kommun, och här finns många olika skolor att välja bland för den som vill jobba här, berättar Carolina. Jag är själv från Linköping och tycker det är en bra plats att både bo, leva och jobba i. Och nu kan jag dessutom vara med och utveckla den.

ANSÖK HÄR