pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Konsten att mingla

Att mingla är en konst och även om det kan kännas ovant första gången man går på ett mingeltillställning är vinsterna ofta desto fler så fort man lärt sig lite grundläggande “mingelkunskap”. Ett mingel är nämligen ett bra forum att knyta värdefulla kontakter på.

  • Skaffa dig en målsättning med ditt minglande. Hur många nya kontakter vill du ha? Är det någon speciell person du vill komma i kontakt med så prata med honom eller henne först så inte tiden rinner iväg och du missar din chans. Ha gärna ett relativt enkelt mål för ditt minglande, som i så många andra sammanhang så är det bättre att rikta in sig på att göra en sak riktigt bra än att satsa halvhjärtat på att sprida så många visitkort som möjligt under en kväll.
  • På ett mingel så ska du kunna presentera dig själv och din sysselsättning på ett enkelt och kortfattat sätt. Den första frågan i ett mingelsamtal är oftast “Vad jobbar du med?” Då är det bra att ha en kort, säljande och tydlig fras nära tillhands, som gör motparten intresserad av dig och ditt arbete. Betrakta det som ett värdefullt marknadsföringsögonblick!
  • Det är slöseri att ta en massa kontakter och sen missa att följa upp. Bearbeta den visitkorts hög som du förhoppningsvis fått ihop under kvällens mingel redan dagen efter. Ring, maila och ta tag i de kontakter du är intresserad av direkt, medan de fortfarande finns färskt i minnet hos er båda. Var inte rädd för att dela med dig av dina kontakter, fråga gärna om personen i fråga behöver hjälp med någon kontakt.
  • Tänk på att kroppsspråket kommunicerar mycket mer än det talade språket och att ditt icke verbala språk ständigt sänder ut budskap om vem du är . Genom att titta folk i ögonen lagom länge och ta i hand på ett självsäkert sätt så ger du ett intryck av självsäkerhet och lugn. Var medveten om vilka signaler du sänder ut med hjälp av ditt kroppsspråk.
  • Nyckeln till framgångsrikt minglande ligger i konsten att lyssna på sin samtalspartner. Det enklaste sättet att få igång en dialog med människor är att ställa många frågor och verkligen lyssna på svaren. Efter en stund så har ni förhoppningsvis hittat en gemensam nämnare som ni kan fortsätta ert samtal kring.
  • Cirkulera runt i rummet. Vi är ofta för artiga när vi minglar. Vi stannar kvar vid en och samma person alltför länge och har svårt att avsluta och gå vidare till nästa. En duktig minglare har förmågan att möta människor, tala lite kort och sedan gå vidare till nästa på ett snyggt sätt så att ingen blir sur eller känner sig “övergiven”. På så vis så kan du utnyttja den dyrbara mingeltiden på ett effektivt sätt och dessutom så slipper du ödsla tid genom att lyssna på “evighetspratare”