pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Hur använder läraren sin tid?

Statistik har visat att var fjärde lärare har hoppat av grundskolan och gymnasiet de senaste fem åren. Skolverket misstänker att lärarna lämnar sina jobb på grund av ökat administrativt arbete, som senare års system med betyg och dylikt fört med sig.

Skolverket är skeptiska till den höga omsättningen av lärare och menar att det inte är bra från elevernas perspektiv sett. De menar att det tar energi och tid från eleverna att etablera en ny kontakt med nya lärare, när åtgången på dem är så stor. Eleverna får lägga mer tid på att etablera en relation. Samma tid hade de kunnat använda åt läsande eller effektiv undervisningstid.

Nu har Skolverket påbörjat en studie om hur lärare använder sin tid, i syfte att se var problemen kan ligga. De menar att behoven av skriftliga omdömen i kombination med betyg till barn i tidigare åldrar, kan bidra till att lärare får lägga mindre tid på undervisning och mer på arbetsuppgifter av administrativt slag. Detta skulle leda till att lärare blir ineffektiva.