pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

En kreativ och familjeorienterad skola står högt på önskelistan för framtidens lärare

En kreativ och familjeorienterad arbetsplats och möjlighet till hög lön. Det står högst på önskelistan när framtidens lärare fick svara på vilka faktorer som kan göra framtidens skolor attraktiva för dem.

Resultatet kommer från en uppsats vid företagsekonomiska institutionen vid Stockholms universitet. Syftet var att visa hur den kommunala skolan på bästa sätt kan attrahera ny arbetskraft och stärka sitt varumärke. Uppsatsen bygger på djupintervjuer och enkätundersökningar med lärarstudenter vid Stockholms universitet.

 

Trygg anställning, möjligheter till vidareutbildning och en familjeorienterad arbetsmiljö är de tre enskilt viktigaste faktorerna för de blivande lärarna som deltog i undersökningen. Enligt Metta Fjelkner, ordförande för Lärarnas riksförbund, stämmer undersökningens resultat in på den bild förbundet har av vad som krävs av framtidens skolor för att bli attraktiva för de lärare som tar examen under de kommande åren.

 

Metta Fjelkner menar att Sverige inte kommer att kunna motivera unga att välja lärarutbildningar i framtiden om lönerna inte höjs och betraktar forskningsstödet från uppsatsen som en viktig faktor i arbetet med att få staten att höja lärarlönerna.