pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Karriärtips: Bygg ett personligt varumärke

Oavsett om du är anställd, chef eller egenföretagare kan ett gott professionellt rykte vara till stor hjälp. Att ha ett starkt personligt varumärke är idag väldigt viktigt och kan vara till större hjälp och mer betydelsefullt än ditt CV.

Att ha en utbildning ser rekryterare idag inte längre som en merit eller konkurrensfördel, utan snarare ett minimikrav. Valet av kandidat beror i större utsträckning på personlig tillämplighet och exempelvis nivå av social kompetens. Genom att bygga upp ett starkt personligt varumärke och sprida ett attraktivt yrkesmässigt rykte om dig själv, kan du lättare nå framgång i karriären.

5 tips för att bygga ditt personliga varumärke:

1. Hur ser andra på dig?
Ta reda på hur människor i din närmiljö ser på dig. Fråga tidigare arbetsgivare, arbetskollegor och bekanta. Hur uppfattar omgivningen dig, och stämmer det överens med den bild du har av dig själv? Detta är ett essentiellt steg som lägger grunden till uppbyggnaden av ditt varumärke.

2. Glöm aldrig bort att visa din passion och glöd.
Att visa passion och glöd i allt du gör sprider en bild av dig som visar att du alltid är engagerad och brinner för det du gör. Även vid mindre väntade situationer kan det vara bra att hålla imagen uppe, eftersom du aldrig vet när en jobbchans dyker upp.

3. Expertis är attraktivt.
Genom att nischa dig och kanske vidareutbilda dig inom ditt specialområde blir du mer eftertraktad på arbetsmarknaden. Följ de bästa i världen inom just ditt område på sociala medier och snappa upp senaste nytt.

4. Förädla ständigt ditt personliga varumärke.
Ditt professionella rykte är en otrolig färskvara som alltid måste uppdateras och förfinas. Var därför noga med att behandla varje möte, mail och människa lite bättre än sist. Detta ger dig en chans att överraska och imponera på din omgivning.

5. Sätt en personlig tagline!
En personlig tagline ska vara summan av det andra säger om dig ihopsatt till en slagkraftig mening. Den ska visa vad du står för och samtidigt framföra dina ambitioner. Taglinen hjälper också till att inspirera andra och dra uppmärksamhet till dig. Detta är det mäktigaste och kraftfullaste du kan göra för att skapa ditt alldeles egna, unika varumärke.