pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

4 vanliga fel i jobbsökandet

Känns det alltid som du borde få jobbet men aldrig får det? Då kanske du har gjort ett eller flera av de vanligaste felen vi listat nedan.

Fokuserar på kända företag: Det är lätt hänt att man bara söker jobb hos de kända företagen som syns och hörs mest på marknaden. Men troligtvis finns det många mindre alternativ som får in färre CV:n. Där har man större chans att sticka ut ur mängden och få ett utmanande och roligt jobb.

Följer inte instruktioner: Det är viktigt att följa instruktionerna rekryteraren ger till punkt och pricka. Ska du skicka in ditt CV via mail eller är det ett ansökningsformulär online? Skulle det skickas direkt till rekryteraren eller till info@exempel.com? Dubbelkolla alltid vart, när och hur du ska skicka in din ansökan.

Uppdatera ditt cv och personliga brev: Det är lätt att skriva några extra rader i början om varför man sökt just  den tjänsten och varför man skulle passa på den positionen. Lägg in extra nyckelord i ditt personliga brev som fångar läsaren. Exempelvis ord som står i annonsen till jobbet du söker.

Följer inte upp: Oddsen förbättras om du ringer den som är ansvarig för rekryteringarna. Då visar man ett engagemang och ett intresse av jobbet, samtidigt som man skapar en personlig kontakt med rekryteraren.