pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Hässleholm Miljö AB

Vad säger våra medarbetare?

Stefan Norström

El- & automationstekniker

Andrej Jugovic

Driftmaskinist

Emma Isacsson

Utredningsingenjör

Stefan Norström arbetar som el- & automationstekniker på Hässleholm Miljö och trivs med variationen i arbetet. Intresset för teknik föddes redan i skolan och på gymnasiet gick han elprogrammet.

Stefan har tidigare bland annat arbetat med underhåll, service och elinstallationer, men när han kom i kontakt med automationsläggningar kände han att han hittat rätt. 

Bara fantasin som sätter stopp

Som el & automationstekniker på HMAB är den ena dagen inte den andra lik, något som Stefan uppskattar. En av Stefans huvuduppgifter är att samordna och hålla ihop bolagets intresse med styr- och reglersystemen. Arbetsuppgifter kan bestå av alltifrån att bygga upp egna system efter de behov som finns till att identifiera och hitta lösningar för hur vi ska modernisera och framtidssäkra våra system. 

- Det är ett yrke med stor frihet och många möjligheter. Det är egentligen bara din egen fantasi som sätter gränserna, säger Stefan.

På Hässleholm Miljö finns en stor bredd i kompetens och mix av människor.

- En av de sakerna jag uppskattar mest på HMAB är att vi har sådan mångfald och mix bland kollegor, allt från de som närmar sig pension till de som precis kommit ut i arbetslivet.

Det finns också en stor vilja att hitta bra och hållbara lösningar.

- Det är ett stort plus är att vi väljer hållbara lösningar framför det billigaste alternativet. Vi gör allt för att undvika tillfälliga lösningar, säger Stefan som ser fram emot att fortsätta modernisera styr- och driftssystemen på Hässleholm Miljö.

 

 

 

 

Teknikintresset föddes tidigt för Andrej.

Efter en vända i lastbilsbranschen, kran- och sopbil och medarbetare på återvinningscentralen är Andrej idag driftmaskinist på Hässleholm Miljö. Som driftmaskinist sköter han tillsammans med sina närmsta kollegor anläggningarna på Hässleholms Kretsloppscenter; vilket rör färg och oljeskadat vatten, gasmotor, lakvattensystem, dagvattensystem, deponigas och reningsverk. Dagliga uppgifter består av drift och övervakning av de olika processerna på anläggningarna och lättare underhåll.

- Det bästa med yrket är helt klart friheten och variationen, säger Andrej. Det är en stor omväxling i arbetsuppgifterna som rör allt från gasanläggning till vatten. Jag får både agera problemlösare och själv utföra det fysiska arbetet.

Trivs med ansvar och högt i tak
 Andrej trivs i tjänsten som driftmaskinist på Hässleholms Kretsloppscenter.

- Jag är glad över att ha möjlighet att få ta mycket ansvar och bli involverad i många olika delar. På HKC har vi stor lyhördhet, ett öppet klimat och möjlighet att arbeta med frihet under ansvar.

Vi har en utmaning för att fortsätta ligga i framkant och förbättra och utveckla våra processer ytterligare. En resa som Andrej ser fram emot att vara med på.

 

 

 

 

Emma Isacsson har lång erfarenhet av kommunal verksamhet och har arbetet på alltifrån vattenverk och reningsverk, till att arbeta med inom miljö och som gatu- trafik- och VA-ingenjör.

- Ett miljöintresse har alltid funnits, säger Emma. Det började med en traineetjänst i Ängelholm inom den tekniska sidan inom VA.

Som småbarnsmammaa var pendlarlivet inte helt enkelt och 2010 sökte sig Emma därför hemåt och började arbeta som VA- och utredningsingenjör på Hässleholms Vatten.

- Trafiksidan var inget för mig, jag ville komma närmare VA, säger Emma, som idag mer arbetar med fokus på utredning.

Min tjänst är otroligt bred, jag arbetar med utredningar för olika VA-utbyggnader, detaljplaner, översiktsplaner och bygglovsplaner för VA och ledningsnät. Även dagvattenseparering, dagvattendammar och tät kontakt med Lantmäteriet, avtal och kontakt med markägare är vanliga arbetsuppgifter.

- Det är en stor variation i arbetet. I vissa projekt deltar jag med min specialistkunskap och i andra frågor har jag en mer samordnande funktion för att driva saker framåt.

Det är spännande att få vara med samhällsplaneringen och driva saker framåt. Det kan dock innebära att man sätter käppar i hjulet för andra.

- Det är inte alltid bekvämt men jag ser det som att jag har en betydelsefull roll där jag har möjlighet att ge perspektiv. Vad händer om vi bygger här egentligen?

I sin tjänst har Emma möjlighet att kombinera det hon tycker är roligast att arbeta med; vatten och miljö. Rollen ger möjlighet att lyfta vattnets värde i olika sammanhang. Något som Emma känner behövs.

- Vatten är något de flesta av oss tar för givet. Det ska bara finnas vatten i kranen och i toaletten. Vi får inte glömma bort vattnets värde.

Va-verksamheten har en spännande men utmanande resa framför sig med stora investeringsbehov. Vi är dels under omorganisation och har pensionsavgångar på gång. Det gäller att se strategiskt på de olika framtidsutmaningarna som även innefattar avloppsvattenplan och dricksvattenplan. Där ser Emma att hon kan vara en pusselbit i det stora och komma med värdefull input.

- Vi står inför många utmaningar men det gör min roll ännu mer utvecklande och givande. Det är roligt att få vara med på resan.