pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Agio

Agio är ett IT-konsultföretag i tillväxt med 85 engagerade, kompetenta och ansvarstagande konsulter, alla med sin unika förmåga och expertis. Ett lag där personlig utveckling, coaching och kvalitativa leveranser går hand i hand med ett balanserat liv där det också finns plats för familj och fritid.

Digital transformation, utveckling av verksamhetskritiska lösningar till industribolag, beslutsstöd till internationella logistikföretag eller samhällsnyttig digitalisering av offentlig sektor – Vad brinner du för?

Bransch

Systemutveckling

Anställda

85

Huvudkontor

Luleå

Adress

Varvsgatan 41, 972 32

Webbplats

language

Sociala medier

Vad säger våra medarbetare?

Savå Tillakoy

Scrum master, Projektledare, Förvaltningsledare

Veronica Flymalm

Systemanalytiker/utvecklare/lösningsarkitekt beslutsstöd

Jens Olovsson

Verksamhetsutvecklare

Började hos Agio: April 2020​
Placeringsort: Stockholm​
Det bästa med att arbeta på Agio: En trygg och omhändertagande arbetsgivare där jag får chans att utvecklas.

Jag har alltid ansett det vara stimulerande och roligt att ha flera bollar i luften samtidigt. Att på det även kunna byta uppdrag för att bredda min kompetens inom olika områden, samt ha goda och kompetenta kollegor som ett team bakom mig. Under mina intervjuer med Agio blev jag bekräftad att allt nämnt ovan stämde överens med deras principer.

Min introduktion på Agio påbörjades under Coronapandemin, vilket förändrade både mina och Agios förutsättningar. Det krävdes nu att hela inskolningen och uppstarten skulle ske på distans, utan några som helst fysiska träffar på obestämd tid.

Den största utmaningen med en digital uppstart har varit saknaden av fysisk kontakt med mina kollegor. Det har inte varit lika enkelt att knyta nya kontakter då jag inte kunnat samtala och diskutera naturligt med dem. Jag har däremot känt mig väldigt omhändertagen av mina kollegor på Agio, då jag upplever att de alltid avsätter tid för mig.

Som nyanställd är det inte lika enkelt för alla att ta eget ansvar och vara självgående, speciellt i början när man inte känner till företagets arbetsprocesser och arbetssätt. På Agio fick jag däremot en väldigt bra start och introduktion, jag upplevde även att genomgångarna var väldigt givande för mitt framtida arbete.

Här känner jag även mycket frihet under ansvar, vilket jag har uppskattat då jag är väldigt självgående som person.

Jag har alltid ansett det vara stimulerande och roligt att ha flera bollar i luften samtidigt. Att på det även kunna byta uppdrag för att bredda min kompetens inom olika områden, samt ha goda och kompetenta kollegor som ett team bakom mig. Under mina intervjuer med Agio blev jag bekräftad att allt nämnt ovan stämde överens med deras principer.

Min vardag består idag av att jag arbetar hemifrån, så allting sker digitalt. Mitt senaste uppdrag är en Scrum Master roll hos en kund i norra Sverige, där min roll även består av att effektivisera teamets arbetssätt. Ska jag vara helt ärlig så har det varit en utmaning att möjliggöra detta via 100% distansarbete, dock är det även väldigt lärorikt och jag har blivit många erfarenheter rikare.

Det roligaste med mitt arbete är när man efter genomfört uppdrag kan se att organisationen/gruppen man arbetat med har blivit effektivare och produkten/arbetssättet man skapat fram kommer till användning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Började hos Agio: 2010
Placeringsort: Luleå
Det bästa med att arbeta på Agio: Möjligheten att vara med och påverka.

Jag valde Agio för att det är det lilla lokala företaget där man har stor möjlighet att påverka sitt arbete och det är även ett företag som väljer att arbeta mycket lokalt.

Det som känns så tydligt – och är en stor skillnad mot större bolag som jag jobbat i – är att man medverkar i mycket högre grad. Man tillfrågas i frågor och är med i utvecklingen av företaget. Vi kan vara med och påverka i allt från små frågor som rör ens arbete, till stora frågor som rör företagets inriktning och utveckling. Jag känner mig betydelsefull och delaktig och känner att alla på företaget har del i och även ett stort medansvar i företagets framtid. Det tycker jag känns viktigt och är en stor del av att jag trivs så bra.

Jag arbetar i flera olika projekt med lite olika inriktning och därmed får jag bredd i min kompetens och fastnar inte i ett fack, utan kan hela tiden utvecklas vidare i min roll. Vad som driver mig mest är att få jobba i projekt tillsammans med kollegor och ta ett helhetsansvar för utvecklingen hos kunden – från att identifiera kravbilden, designa den lösning som passar kunden till att göra den slutgiltiga implementationen hos kunden. Alltsammans i kontakt med kunden för att få ett nära och bra samarbete.

Det roligaste och samtidigt utmaningen i arbetet är att skapa ordning och reda i kundens data. Att skapa en gemensam plattform med sammankopplat/ensat data som kunden vill kunna sammanställa, göra uppföljning på och fatta beslut ifrån. Att sedan få slutföra och göra gränssnittet mot användarna utifrån deras önskemål och krav på verktyg är otroligt roligt. Belöningen är att användarna känner att de har fått den hjälp de behöver för att fatta beslut i sitt dagliga arbete.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Började hos Agio: 2013
Placeringsort: Kiruna
Det bästa med att arbeta på Agio: Stor frihet under ansvar när man arbetar med sina projekt och leveranser

Att arbeta på Agio är otroligt givande. Företaget har ett driv och fokuserar på vad som är viktigt – en framgångsrik kombination som resulterar i projekt präglade av arbetsglädje och lyckade leveranser.

Jag har alltid fascinerats av gruvbrytningens komplexitet, dess storlek och höga tekniska nivå. Med min bakgrund som civilingenjör inom medieteknik med inriktning mot informationsvisualisering är det en förmån att få arbeta med produktionsnära system inom den tunga industrin. Det är en utmaning att förse riktiga gruvarbetare med rätt IT-system anpassat efter deras behov och verklighet.

I mitt dagliga arbete ligger fokus på att utveckla kundens verksamhet samt att identifiera och lösa verksamhetens problem. Jag har förmånen att få arbeta med människor, nära kunden- som ofta bär varselkläder. Ofta befinner jag mig ute på fältet, på deras arbetsplatser. Det kan vara längst in i en gruvort eller sittandes i en hjullastare.

Våra lösningar leder ofta till en effektivare produktion. Resultatet går många gånger att mäta och blir direkt synligt både i verksamheten och på sista raden i kundens bokföring.

Det absolut roligaste med mitt arbete är att få hjälpa människor samt den snabba, tydliga återkopplingen på att ens arbete faktiskt gör skillnad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Missa inga jobb från Agio

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor