Specialpedagog åk4-7 samt Anpassad grundskola

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen,, Midsommarkransens grundskola

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Midsommarkransens grundskola söker en specialpedagog med inriktning grundskolans 4-7 samt anpassad grundskola!

Är du en erfaren specialpedagog som söker nya utmaningar? Vill du vara med utveckla  vår nya skola i hjärtat av Midsommarkransens grundskola?

Arbetsplatsbeskrivning

Den 10 januari 2023 öppnade vi äntligen portarna för våra elever i nybyggda Midsommarkransens grundskola på Bäckvägen 1 i hjärtat av Midsommarkransen.

I dagsläget är vi en F-5 skola med ca 500 elever, men i våra fantastiska och framför allt, unika lokaler, ryms hela 1000 elever. Till höstterminen 2023 går våra åk 5-elever upp till åk 6 och en helt ny åk 7 tas in och på sikt kommer skolan att vara 3-parallellig upp till åk 9 och även innefatta grundsärskola.

Den nya skolan huserar i samspel med den gamla brandstationen i Kransen från 40-talet vars stomme är varsamt restaurerad och kommer att fungera som skolans restaurang. Ansvarig arkitekt, Pontus Eriksson utvecklar:

– ”Man har löst ekvationen genom att placera den nya skolbyggnaden med fem våningar bakom brandstationens bevarade vagnsbyggnad. Denna har ritats om till skolmatsal med fina lokaler på övervåningen och sammanfogats med den nya huvudbyggnaden”. På så sätt har vagnhallen bevarats med sitt tidstypiska portmotiv som fondbyggnad ut mot korsningen Tellusborgsvägen.

I takt med tillväxten behöver vi rekrytera ännu fler kompetenta och engagerade medarbetare. Vår fokus ligger på kunskap och grunden för ett gott lärande är trygghet, förutsägbarhet och studiero vilket är ett ständigt pågående område att utveckla och förbättra. Vårt ledord är: En skola för alla!
Kom och var med att starta upp en ny spännande skola med oss på Midsommarkransens grundskola!

På skolan finns redan en fantastisk personalstyrka med många engagerade lärare och fantastiska elever. Utöver undervisande personal finns skolsekreterare, kurator, skolsköterskor, speciallärare, specialpedagog, vaktmästare och bibliotekarie.

Våra arbetslag är organiserade i team med en arbetslagsledare. Skolledningen består av rektor, tre biträdande rektorer och en administrativ chef. Flera förstelärare kommer att tillsättas under höstterminen 2023.

Arbetsbeskrivning:

I rollen som specialpedagog har du ett övergripande ansvar för att säkerställa att våra elever tillgodoses rätt anpassningar och stöd för att lyckas i sitt lärande och personliga utveckling. Tjänsten är riktad mot grundskolan åk 4-7 samt vår anpassade grundskola. Du ingår och samverkar nära med övriga professioner inom skolans elevhälsoteam som leds av rektor. I ditt arbete förväntas du bland annat kartlägga möjligheter och hinder i skolmiljön med syfte att skapa en tillgänglig lärmiljö i olika perspektiv. Du deltar i möten kring utredningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram och ansvarar för att söka individuella tilläggsbelopp. Du tar initiativ till främjande insatser samt följer upp och utvärderar dessa på både individ- grupp och organisatorisk nivå. Du bidrar till kunskap och lärande kring olika funktionsnedsättningar och dess betydelse för lärande och du har en handledande/konsulterande roll för att stötta lärare och elevassistenter kring pedagogiska, fysiska och sociala anpassningar. Du bidrar till skolutveckling genom att hålla dig uppdaterad kring aktuell forskning inom specialpedagogik.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad specialpedagog, har lärarbakgrund och bred erfarenhet i uppdraget. Du har en god teoretisk grund gällande NPF-diagnoser samt IF. För dig är det självklart att möta kollegor, vårdnadshavare och andra intressenter i dialog om elever i behov av särskilt stöd utifrån ett synsätt som gynnar eleverna istället för att begränsa dem. Du har mycket goda kunskaper om inkludering och organiserar undervisningen så att alla ska kunna delta utifrån sina förutsättningar och lyckas i lärandet. Du har ett stort driv att vara med och utveckla verksamheten och har alltid elevernas bästa i centrum.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Intervjuer kommer att ske löpande. 

Övrigt

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

Som lärare i Stockholms stads skolor har du möjlighet att fortsätta din professionella utveckling och göra karriär. Du kan bland annat bli handledare, utvecklingslärare, förstelärare, lektor och forskare.

Läs mer på pedagogstockholm.se



Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20230814
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hägersten
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3079
Kontakt
  • Sara Wikström , 072-2084172
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-06-02
Legitimationskrav Lärare
Utbildningskrav Högskola/universitet

Att arbeta i Stockholms stad

Att jobba i Stockholms stad

Ta reda på hur det är att jobba i Stockholms stad genom vår karriärsida.

Till Karriärsidan
Läs mer om oss här

Dela länkar