pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Vik. skolsköterska till Observatorielundens skola

Ort
Kategorier
Utgår

2023-09-20

Ansök nu

Vik. skolsköterska till Observatorielundens skola

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

 

Arbetsplatsbeskrivning

Observatorielundens skola är en kommunal F-9-skola med ca 540 elever, centralt belägen vid Odenplan, Observatorielundens park och Stockholms stadsbibliotek. Skolan startade 2014 och har en personalstyrka på ca 70 personer, bestående av lärare, fritidshemspersonal, elevhälsa, servicepersonal och skolledning. Observatorielundens skola är stor om man utgår från antal elever och uppdelningen av stadier på fyra adresser vid Odenplan, men liten sett till antalet klasser. Det lilla i det stora präglar skolans kultur och är något både elever och personal värnar om. Vårt systematiska värdegrundsarbete lägger grunden för det. Våra medarbetare strävar hela tiden efter att eleverna ska ha så goda förutsättningar som möjligt och nå så långt det går. Vi skruvar ständigt på kvaliteten och gör vår yttersta för att utveckla verksamheten och förbättra lärmiljöerna. Vi är välutrustade digitalt - alla elever från årskurs 3 har tillgång till varsin digital enhet, många klassrum har smartboards och vi har ett mediotek. Vår vision är: Observatorielundens skola är en skola för alla. Hos oss får alla elever en god och likvärdig utbildning och utvecklar sin fulla potential. Våra ledord är: engagemang, meningsfullhet och utveckling.

Som skolsköterska är du anställd direkt under rektor, som ansvarar för elevhälsoarbetet. Verksamhetschef och medicinskt ledningsansvarig på central förvaltning är ansvarig för elevhälsans medicinska insats (EMI) och är ett stöd för rektor och skolsköterska.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en vikarierande skolsköterska på 1 år då vår ordinarie skolsköterska ska gå på föräldraledighet.

Elevhälsans medicinska insats på skolan är välfungerande med tillgång till skolläkare 2 dagar per månad. Som skolsköterska ansvarar du tillsammans med skolläkaren för elevhälsans medicinska insats på skolan utifrån gällande lagstiftning. Ditt huvudsakliga uppdrag är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Du genomför hälsobesök/hälsosamtal och vaccinationer utifrån basprogrammet elevhälsans medicinska insatser. Du möter våra elever genom planerade besök och öppen mottagning. Arbetet innefattar även kontinuerlig samverkan med skolledning, elevhälsoteam, övrig personal, elever och vårdnadshavare samt externa vårdgivare.

Centrala elevhälsan finns tillgänglig som stöd för dig som skolsköterska och erbjuder kompetensutveckling och introduktionsutbildningar. Stockholms stad journalför i Prorenata.

Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning och övrig elevhälsopersonal utifrån sin medicinska kompetens skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas lärande, utveckling och hälsa.

Kvalifikationer

Utbildningskrav

Legitimerad sjuksköterska med någon av nedanstående specialistsjuksköterskeutbildningar:

  • Specialistsjuksköterskeprogrammet – Distriktssköterska 75hp

  • Specialistsjuksköterskeprogrammet – Barn och ungdom 60hp

  • Specialistsjuksköterskeprogrammet – Skolsköterska 60hp

Kravprofil och erfarenheter

För att lyckas i rollen som skolsköterska ska du vara professionell, flexibel och relationsskapande. Du har ett respektfullt och empatiskt förhållningssätt vilket genomsyras av dialog och delaktighet i mötet med eleven och/eller vårdnadshavare. Du kan bevara elevens integritet och värdighet utifrån deras bakgrund. Du har ett gott omdöme, är noggrann och har god samarbetsförmåga. Därutöver ställer rollen krav på en förmåga att vara självständig och strukturerad i ditt arbetssätt för att lyckas planera på kort och långt sikt. Du har en god datorvana.

Meriterande

Tidigare arbetat som skolsköterska

Folkhälsovetenskaplig kompetens

Erfarenhet av arbete i journalsystemet Prorenata

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Vik. skolsköterska till Observatorielundens skola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen