pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Om arbetsplatsen

På Barn- och ungdomsförvaltningen i Järfälla kommun arbetar idag ca 2 500 medarbetare i någon av våra 22 skolor, 39 förskolor och på central förvaltning. Vår verksamhet genomsyras av våra ledord professionalitet, kollegialitet och utvecklingskraft. Med mod och kompetens driver vi vår verksamhet framåt. Vi har en respekt och en förståelse kollegor emellan, där vi strävar efter att göra varandra bättre. För när vi har en vilja att gemensamt utvecklas och ständigt förbättras – så för vi Järfälla framåt.

Arbetsuppgifter

Har du gedigen erfarenhet från en ledande roll inom kommunal skola och vill ta dig an ett övergripande ansvar? Har du ett tillitsbaserat ledarskap med förmågan att skapa engagemang och delaktighet? Brinner du för att driva en utveckling och förändring i syfte att nå högt uppsatta mål? Då kan det här vara en roll för dig!

Barn och ungdomsförvaltningen driver förskola, förskoleklass, fritidshem, fritidsklubb, grundskola och anpassad grundskola. Förvaltningen ansvarar också för öppen förskola, pedagogisk omsorg och öppen fritidsverksamhet.

Här får du arbeta i en expansiv miljö med hög ambitionsnivå för kvalitet och måluppfyllnad. Som verksamhetschef skola ansvarar du för ledning och utveckling av skolverksamheten i Järfälla och bidrar i det gemensamma arbetet på huvudmannanivå. Du rapporterar direkt till förvaltningschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Ledningsgruppen ansvarar för styrning och samordning av barn- och ungdomsförvaltningens olika delar, utveckling av kvalitet och resultat är i fokus.

Ditt uppdrag blir att leda och utveckla skolan så att organisationen uppvisar hög kvalitet och en ekonomi i balans. Kommunens rektorer rapporterar direkt till dig som verksamhetschef. Tillsammans med verksamhetschefer för förskolan samt verksamhetschef för Kvalitet och utveckling bidrar du till ett 1-16 års perspektiv så att alla barn och elever ges möjlighet att utvecklas till sin fulla potential. Inom förvaltningen finns specialister och strateger inom områden såsom exempelvis pedagogik, elevhälsa, systematiskt kvalitetsarbete, studiehandledning, och modersmål. Det finns också mycket uppskattade stödfunktioner inom exempelvis ekonomi och HR.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsexamen tillsammans med gedigen erfarenhet av ledningsarbete inom politiskt styrd organisation. Du ska ha erfarenhet av flera rektorsuppdrag, och du ska även ha genomfört den statliga rektorsutbildningen

Du har även erfarenhet av att med goda resultat initiera, leda och fullfölja kvalitets- och utvecklingsarbete.

Vi ser det som meriterande att du har goda kunskaper om och erfarenhet av ett systematiskt kvalitetsarbete som leder till hög måluppfyllelse, samt god kunskap och engagemang i elevhälsans arbete. Vi ser även det som meriterande att du har erfarenhet att arbeta inom socioekonomiskt utsatta områden. Du är väl insatt i utbildningsområdets styrdokument och har kunskap om svenskt utbildningsväsende och de lagar och förordningar som styr verksamheten.

För att lyckas i den här rollen krävs att du är proaktiv och utvecklingsbenägen. Du har mycket goda ledaregenskaper, är målinriktad och har ett tydligt strategiskt och strukturerat arbetssätt där du driver ditt arbete framåt med stort fokus på systematiskt kvalitetsarbete. Som person är du trygg och stabil och ser vikten av etik och värderingar i ditt ledarskap samt har en hög integritet. Vi tror att du som chef blir allra mest framgångsrik genom en tillitsbaserad styrning där du skapar engagemang och fungerar som möjliggörare för rektorerna. Du kommunicerar klart och tydligt i tal och skrift och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2023-09-26. För att göra en formell ansökan, ansöker du direkt via kommunens hemsida.

Referensnummer: C154883

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Järfälla kommun med ProAstri. Vill du ha mer information om tjänsten eller en första konfidentiell dialog är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ingela Papinski på ProAstri, telefon 070-576 18 76, eller ingela@proastri.se dit du även kan skicka en intresseanmälan.

Fackliga företrädare

Jonas Persson, Sveriges Lärare, E-post: jonas.persson@fvsverigeslarare.se

Merhawi Berhane, Vision, Telefon: 08-580 28 500, E-post: merhawi.berhane@jarfalla.se

Carl Johan Westman, Skolledarna, E-post: carl.johan.westman@jarfalla.se

Övrigt

Som en del i rekryteringsprocessen kommer vi utföra testning.

Denna tjänst är säkerhetsklassad och det innebär att en bakgrundskontroll kommer att genomföras. Godkänd säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning.

Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/jobbaijarfalla

Välkommen med din ansökan!

Verksamhetschefer för skola till Järfälla kommun

Ort
Kategorier
Utgår

2023-09-26

Ansök nu

Dela detta jobb