pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Studie- och yrkesvägledare Vasa Real/Gärdesskolan

Ort
Utgår

2023-09-20

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare Vasa Real/Gärdesskolan

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

 

Arbetsplatsbeskrivning

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa medarbetarna. Därför ska alla våra medarbetare:

Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Vasa Real och Gärdesskolan är två kommunala grundskolor belägna i Norra Innerstadens grundskoleområde. Gärdesskolan har också anpassad grundskola. Båda grundskolorna är populära skolor med höga resultat och elever, personal som trivs!

Vi söker nu en gemensam studie- och yrkesvägledare på 60% Vasa Real, 40% Gärdesskolan.

Som studie- och yrkesvägledare ingår du i elevhälsan. Du har också ett samarbete med lärarna i arbetslagen. I tjänsten ingår arbete mot eleverna – enskilt, i gruppsamtal och med hela klasser. Vi ser det som en självklarhet att du, precis som vi, värnar om goda vårdnadshavarkontakter.

Givetvis har du även vissa administrativa uppgifter som är kopplade till rollen som studie- och yrkesvägledare så som hantering av valet både till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt skolornas administration gällande PRAO.

Som studie- och yrkesvägledare ska du:
Ha examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet.
Kunna arbeta självständigt, strukturerat och systematiskt, samt ta eget ansvar och egna initiativ.
Ha god förmåga att uttrycka dig väl i både tal som skrift.
Besitta god samarbetsförmåga.

Arbetsuppgifter

I rollen som studie och yrkesvägledare arbetar du med det professionella vägledningssamtalet. Du kommer att arbeta med både individuell vägledning och vägledning i grupp. Arbetet innebär ett tätt samarbete med pedagoger och övrig personal. Vidare ingår det i uppdraget att planera och genomföra information i klasser och för vårdnadshavare. För att säkra skolans uppdrag, enligt läroplanen, kring studie- och yrkesvägledning som hela skolans ansvar krävs det också ett nära samarbete mellan studie och yrkesvägledare, rektor/skolledning, lärare och övrig personal. I tjänsten ingår även administrativt arbete utifrån din roll. Du kommer också att vara en viktig deltagare i skolans Elevhälsoteam. Arbetet innebär många kontaktytor med såväl elever, personal och vårdnadshavare som olika funktioner inom utbildning och arbetsmarknad.


Ge elever och vårdnadshavare i grundskola och grundsärskola information om studievägar och yrken, (främst mot elever i åk 9).
Ansvara för att bistå elever och vårdnadshavare vid gymnasievalet och gymnasieintaget.
Ge individuell vägledning till elever gällande deras studieinriktning och yrkesval.
Bistå med att ordna praktikplatser vid APS och för den anpassade grundskolans elever.
Vara involverad i för- och efterarbete kring PRAO.
Delta i elevhälsomöten och vissa vårdnadshavarmöten.
Inhämta aktuell information om studievägar och yrken.

Ett positivt förhållningssätt, kvalitetstänkande och flexibilitet är något vi värderar högt. Vi lägger dessutom stor vikt vid personliga egenskaper. Tidigare erfarenhet som studie- och yrkesvägledare är meriterande. Det samma gäller för tidigare erfarenhet med att arbeta mot anpassad grundskola.

Att du använder digitala verktyg som en naturlig del i ditt arbete är en självklarhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom Studie- och yrkesvägledning.

Studie- och yrkesvägledaren har kompetens som omfattar djupa och aktuella kunskaper om utbildningsvägar och utbildningsystem, arbetsmarknad, arbetsliv och yrken.
Det krävs också teoretiska kunskaper inom karriärval och vägledning, kunskaper och färdigheter i samtalsmetodik samt metoder för val, väljande och beprövad erfarenhet.


Du har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer då arbetet innebär många kontaktytor med elever, personal och vårdnadshavare. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Tjänsten är på 80-100 % med fördelning 40-60 % Vasa Real, 40 % Gärdesskolan
Start: från och med 2024-01-08 

Läs gärna om skolorna på 

Gärdesskolan, F–9 - Stockholms stad (grundskola.stockholm)

Vasa Real, 5–9 - Stockholms stad (grundskola.stockholm)

Kontaktperson

Therese Moyano, rektor Gärdesskolan
therese.moyano@edu.stockholm.se

Carina Rennermalm, rektor Vasa Real

carina.rennermalm@edu.stockholm.se


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till marknadsföring och rekryteringskanaler. Vi undanber oss därför kontakt med medieförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

(Tjänsten utlyses under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för övertalig. Du ska vid eventuell intervju kunna uppvisa aktuellt utdrag ur polisens belastningsregister).

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Studie- och yrkesvägledare Vasa Real/Gärdesskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen