pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Stålhamraskolan söker 2 speciallärare till anpassade grundskolan

Ort
Utgår

2024-04-14

Ansök nu

Stålhamraskolan söker 2 speciallärare till anpassade grundskolan

Stålhamraskolan är en F-6 skola med cirka 290 elever och har två klasser i varje årskurs. Den anpassade grundskolan, med elever som läser ämnen och ämnesområden, har ett elevunderlag på ca 48 elever där både lärare och assistenter arbetar med barnen. Stålhamraskolan har även en kommunövergripande särskild undervisningsgrupp och elever som läser finsk profil. Vi verkar i en mångkulturell miljö och har förmånen att få arbeta med människor från många olika länder. Det ger skolan en enorm dynamik. Vi arbetar för en trygg skolmiljö under lektioner, raster och fritidstid. EHT arbetar för att ge det stöd och hjälp som behövs både på individnivå- samt gruppnivå. På Stålhamraskolan arbetar vi aktivt med kollegialt lärande för att ständigt utveckla våra medarbetare och i förlängningen hela skolan.

Vi söker nu två speciallärare till vår anpassade grundskola en till inriktning ämne och en till ämnesområden. En av tjänsterna kan eventuellt bli ett försteläraruppdrag.

Dina arbetsuppgifter

Du ansvarar för hela undervisningsprocessen tillsammans med andra lärare för de elever som läser ämnesområde och de som läser ämne. Du förstår vikten av att undervisning ska vara kreativ och stimulerande, samtidigt som den ska vila på forskning och beprövade metoder. Du planerar, organiserar och genomför undervisningen enskilt och tillsammans med dina kollegor. Du är flexibel och har god samarbetsförmåga och vilja att arbeta tillsammans med övrig personal för att eleverna ska nå sin fulla potential. Tillsammans med lärarna och elevassistenterna skapar du en arbetsmiljö i klassrummet som präglas av trygghet, förtroende och respekt.

Lärare i anpassad grundskola ingår i ett arbetslag där du tillsammans med dina kollegor planerar, undervisar, handleder och dokumenterar utifrån läroplanen.
Du organiserar och leder lektionerna vilka är anpassade efter elever inom IF och autismspektrum för att ge goda förutsättningar för lärande. Du samarbetar nära kollegor kring undervisning och planering av verksamheten. Som stöd i din undervisning kommer elevassistenter att delta.

Vem är du?

Personliga egenskaper:
- Du är professionell i din yrkesroll, tar ansvar, är engagerad, motiverad och bidrar i arbetet med ständiga förbättringar.
- Du samarbetar och utvecklas tillsammans med andra där du bidrar med din kunskap och erfarenhet.
- Tillsammans med dina kollegor vill du alltid hitta nya lösningar för att ge eleverna det stöd som krävs för att skapa en tillgänglig lärmiljö som präglas av trygghet, studiero, förtroende och respekt.
- Du är intresserad av att arbeta med elever med funktionsvariationer och kan anpassa din undervisning till denna målgrupp.

Krav:
- Du är legitimerad grundskollärare
- Du har en speciallärarexamen med inriktning mot intellektuell funktionsnedsättning
- Du har kunskap och erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation med teckenstöd samt om kompensatoriska läromedel.
- Du är väl förtrogen med den anpassade grundskolans läroplan
- Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Meriterande:
- Du kan arbeta med och skriva extra anpassningar inom särskolans område
- Flera års erfarenhet inom yrket.
- Lärarlegitimation

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.
Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida: https://www.sodertalje.se/formaner
För att du ska få rätt förutsättningar att utföra ditt arbete och trivas på jobbet erbjuder vi dig arbete med skickliga kollegor som du tillsammans bygger och utvecklar verksamheten på anpassad grundskola. Kommunen anordnar gemensamma nätverksträffar för den anpassade grundskola. 
Skolans ledning arbetar med öppna dörrar och har eleverna i centrum, stöttar verksamheten och ser dig som en viktigt pusselbit i arbetet med att eleverna ska få en lyckad skolgång.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Välkommen till oss!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Stålhamraskolan söker 2 speciallärare till anpassade grundskolan

Södertälje kommun – Utbildningskontoret