pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Speciallärare till Vegalyckans anpassade grundskola

Ort
Utgår

2023-09-25

Ansök nu

Speciallärare till Vegalyckans anpassade grundskola

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Vegalyckan är en skola i Lunds södra delar som har anpassad grundskola 1-3 och grundskola F-3. Totalt går här cirka 220 elever. I den anpassade grundskolan går 14 elever fördelade på 3 klasser. Två klasser har inriktning ämnesområden och en klass har inriktning ämnen.  På Vegalyckan arbetar vi aktivt för ett nära samarbete mellan de olika skolformerna där elevernas individuella utveckling hela tiden sätts i fokus.

Vegalyckan ligger i Lunds södra delar. Närheten till både stan och parkmiljöer används utnyttjas flitigt av skolan. På Vegalyckan arbetar våra tre pedagoghundar som samtliga elever på skolan har tillgång till.  

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att vara ansvarig för den pedagogiska verksamheten en klass i årskurs 1-3 inriktning ämnesområden. Du ska planera, strukturera och genomföra undervisningen tillsammans med personal. Vi söker dig som är en naturlig arbetslagsledare som arbetar nära ledningen och kollegor för att driva och utveckla verksamheten. Det innebär till exempel att hålla i möten och  handleda personal som arbetar på enheten. Du ska ha lätt att samarbeta med andra lärare, arbetsgrupper och ledning. Du kommer att delta i den anpassade grundskolans EHT samt i en speciallärargrupp där skolans samtliga spec. lärare träffas. 

För oss är det centralt att du arbetar för att eleverna skall känna sig så delaktiga och självständiga som möjligt i alla sammanhang. Som lärare ska du ha förmåga att anpassa den digitala lärmiljön utifrån elevens behov på både individ- och gruppnivå. Utöver undervisning ingår ansvar för utvecklingsplaner, bedömningar, eventuella åtgärdsprogram, arbete med ledning och stimulans, extra anpassningar och särskilt stöd. På vår skola är det viktigt att elevernas förutsättningar och behov får styra lärmiljön och dess innehåll. På Vegalyckan använder vi frekvent utemiljön som en lärmiljö vilket du som pedagog också förväntas arbeta i. 

Som arbetslagsledare kommer du att ha kontakt med andra institutioner och är involverad i överlämning och uppföljning vid övergång till och från andra skolenheter. Kontinuerlig kontakt och samverkan med vårdnadshavare är också en viktig del i arbetet.

Vi söker dig som

är speciallärare med inriktning mot intellektuell funktionsnedsättning med grundskollärarutbildning eller förskollärarutbildning i botten. Erfarenhet och kunskap inom områdena AKK och NPF ses som nödvändiga meriter. Tidigare arbete med elever med intellektuell funktionsnedsättning samt andra funktionsvariationer är ett krav.

Som person behöver du ha en hög integritet, vara initiativrik, målinriktad och lätt att samarbeta med. Du ska hela tiden ha elevernas bästa som främsta prioritet. Stor vikt vid anställningen kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du ska ha en flerårig arbetslivserfarenhet, över 5 år.

God datorvana med vana att dokumentera i de vanligaste skolplattformarna är ett måste. 

Välkommen med din ansökan! 

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Lön: Månadslön

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-09-25

Referensnummer

2023/1067

Kontaktperson(er)

  • Carl-Johan Haraldson, biträdande rektor, 0463597127

Facklig(a) företrädare

  • Hanna Rosberg, Sveriges lärare, hannamarie.rosberg@lund.se

Dela detta jobb

logga
Speciallärare till Vegalyckans anpassade grundskola

Barn- och skolförvaltningen i Lunds kommun