pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Special Pedagogue

Ort
Utgår

2023-09-28

Ansök nu

Special Pedagogue

About this vacancy

Om skolan

Internationella Engelska Skolan Staffanstorp är en F-9 skola med tillhörande fritidshem, där vi får följa eleverna från förskoleklass till årskurs 9. Vår skola växer. Inför läsåret 23/24 kommer vi att ha ca 540 elever från F-8. Skolan är helt utbyggd läsåret 24/25 och har då cirka 600 elever i årskurserna F-9. Skolan startades 17 augusti 2022.

IES Staffanstorp är en tvåspråkig skola där vi jobbar tillsammans, personal och elever, i en internationell miljö.  Du bör därför känna dig bekväm med att kommunicera med kollegor, elever och deras familjer på både svenska och engelska.

Skolan ligger på Vikhem i utkanten av Staffanstorp. Som medarbetare ingår du i ett arbetslag där ni tillsammans arbetar för att driva och utveckla verksamheten. Vi arbetar för att varje elev ska känna trygghet och trivsel i en lärande miljö. Vi arbetar för att väcka elevernas lust, engagemang, nyfikenhet och kreativitet. Varje elev ska få möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och känna tilltro till sin egen förmåga.

Om du vill arbeta i en internationell miljö med en stödjande kultur är IES Staffanstorp platsen för dig. Vi har en bred elevgrupp som talar omkring ett 30-tal olika modersmål och en rik internationell personalgrupp. 

Om tjänsten - Internationella Engelska Skolan Staffanstorp söker just nu en specialpedagog

Nu har du möjligheten att få arbeta tillsammans med oss på IES Staffanstorp. Vi söker en specialpedagog som är med i vårt elevhälsoteam och bidra med sin kompetens. 

Arbetet innebär nära kontakt och samarbete med kollegor inom elevhälsan, samt med biträdande rektor, rektor och kollegor på skolan. Du har också ett ansvar och frihet att lägga upp ditt arbete vilket kräver noggrannhet för detaljer men också ett helikopterperspektiv. 

Du har en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument. Genom att ha ett professionellt förhållningssätt ser du samarbete som en självklarhet för att nå framgång i undervisningen.

Din profil

Du är behörig specialpedagog. Har du erfarenhet av att arbeta med barn med särskilda behov är det meriterande. Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift, i personliga möten samt i grupp, har digital kompetens, god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du brinner för att få elever med särskilda behov att utvecklas och nå så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. Du ser vikten av att skapa och behålla goda relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare.

Det finns inga krav på tidigare undervisningserfarenhet, men vi ser gärna att du är trygg i ditt professionella ledarskap där du kan skapa en trygg och stabil miljö både i och utanför klassrummet. Du värdesätter och levererar ett personligt, tydligt och balanserat ledarskap med både kontroll och elevengagemang i fokus. Du som specialpedagog är en tydlig och aktiv normsättare. Du har också:

- ett genuint intresse för barns lärande och en passion för ditt yrke. - en positiv inställning och bidrar till utveckling av verksamheten. - ett professionellt förhållningssätt. - ett flexibelt arbetssätt och kan samarbeta i arbetslag och inom enheten. - en varm och öppen personlighet samt förmåga att sätta gränser.

Rekryteringssprocess

Vi intervjuar fortlöpande och rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att ta ta del din ansökan och få chansen att föra en vidare dialog med dig om tjänsten och dina kvalifikationer för den! Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga. Tjänstgöringsgrad: 100%.

Övrigt

Alla Internationella Engelska skolor runt om i landet vilar på samma grunder som en vision för skolan, vårt IES Ethos. Läs gärna mer om detta och se om de stämmer överens med dina egna professionella värderingar.

På IES ingår pedagogisk lunch för alla anställda. IES står under friskoleavtalet Almega. Det finns även en lokal överenskommelse om arbetstider.

Tillsammans med dina kollegor skapar du förutsättningar för elevens kunskapsutveckling för att nå läroplanens mål. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen och arbetar för att skapa en trygg och stimulerande lärandemiljö. Du tar ansvar för att systematiskt dokumentera, analysera, utvärdera och följa upp elevernas kunskapsutveckling. Du tar egna initiativ och bedriver ett tydligt ledarskap i klassrummet.

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

 

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Dela detta jobb

Logga
Special Pedagogue

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB