pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Nu söker Stockholms hetaste ungdomshus Arena Satelliten ny fritidsledare!

Ort
Kategorier
Utgår

2023-09-20

Ansök nu

Nu söker Stockholms hetaste ungdomshus Arena Satelliten ny fritidsledare!

Arena Satelliten – musik, kultur och sport under samma tak

Arena Satelliten är ca 5300 kvm stort och består av Ungdomens hus, två sporthallar och olika uthyrningslokaler. I huset finns, förutom ungdomsverksamheten, Indra trans queer och tjejjour, Sollentuna Volleyboll, Sollentunagymnasterna, Turebergs Basket, skolor och andra som hyr lokalerna.

Vi är medlemmar i KEKS-nätverket (Kvalitet och kompetens i samverkan) och har en tydlig värdegrund och ett genomarbetat trygghetskoncept. Vi ligger i ett socialt utsatt område och trygghetsarbetet är grunden för all verksamhet.

Vår bärande tanke och övertygelse är att delaktighet och engagemang föds när individen upplever egenmakt. Att ge ansvar och förtroende och att lyfta ungdomars inneboende resurser ser vi som en ständigt pågående kreativ process. Ungdomsverksamheten förändras hela tiden beroende på vilka ungdomar som för närvarande nyttjar huset. Det enda som är bestående är förändringen. Det som är centralt är att verksamheten bygger på ungdomarnas aktiva medverkan.

Hos oss finns inga pingisbord, soffor, biljardbord eller tv-spel. Det är medvetet bortvalt. Vi är med andra ord ingen fritidsgård.

Vi gör festivaler, ungdomsfester, cosplay-event, e-sportevenemang, mässor, rockkvällar, graffitistickningskvällar, ljud-ljuskurser, musikaler, stödgalor, musikhjälpen, fotokurser, konstvernissager, kurser i eventsäkerhet och mycket, mycket mer. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Vill du bli en del av en arbetsgrupp med driv, höga ambitioner och som alltid vill utvecklas och bli bättre? I gruppen finns spetskompetenser i form av evenemangssäkerhet, socialt arbete/socionom, musik, fritidsledare, projektkontorsutbildning, säkerhet & trygghetskoordinator, grafisk design m.m. Vi välkomnar nya kompetenser!

Vår målgrupp är unga i åldern 16-25 år.

Arbetsuppgifter

Vårt uppdrag kan sammanfattas i:
”…att stimulera till och stödja aktiviteter som bygger på och förutsätter ungdomars aktiva engagemang och ansvarstagande.”

I arbetet ingår att driva projekt, jobba med grupper av ungdomar, att kunna arbeta både självständigt och i team, villig att kunna lära, jobba efter KEKS-modellen med ungdomars delaktighet och ansvarstagande utifrån vårt Projektkontor. Projektkontoret är en verksamhet där ungdomar kan söka resurser till sina idéer och projekt.

Verksamheten har stora inslag av icke-formellt lärande och det är viktigt att du som ledare är villig att lära nytt och vid behov kunna lära om. Vi har en omfattande gruppverksamhet där olika grupper har olika fokus. De genomgår under ett år olika utbildningar som hela tiden varvas med praktik. Vi har även olika studioverksamheter där man oftast genomgår en kortare kurs för att kunna nyttja utrustningen i respektive studio.

Periodvis jobbar vi med stora evenemang varför även arbetsbelastningen under en sådan period är hög. Det är viktigt att kunna tempoväxla, både mentalt och fysiskt. Stora delar av ungdomsverksamheten utgår från evenemang och programverksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad fritidsledare eller har en annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig och relevant. Du har också tidigare erfarenhet av arbete på ungdomshus/kulturhus/allaktivitetshus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tidigare erfarenhet av KEKS-nätverkets (Kvalitet och kompetens i samverkan) arbetssätt och utbildningar samt kunskap om Chartern (Europeiska principer och riktlinjer för lokal öppen fritids- och ungdomsverksamhet) är meriterande.

Du är väl insatt i ungdomars verklighet, har medvetenhet kring normkritiskt- och demokratiskt arbete. Du har erfarenhet av ungdomsarbete och gärna från områden inom media, kultur och EU-utbyten. Du är även lyhörd och flexibel och kan upprätthålla ett professionellt fritidsledarskap samtidigt med trygghetsskapande metoder.

Du trivs med att arbeta i en miljö som ofta tempoväxlar, är varierande och utmanande, du trivs med att tillsammans med ungdomar sjösätta olika projekt. Uppdraget förutsätter att du har förmåga att ta kontakt med ungdomar på ett enkelt och naturlig sätt.

Som person är du samarbetsinriktad, agerar som en god förebild med ett gott ledarskap och arbetar strukturerat. Vi tror också att det är viktigt att du på ett moget sätt är flexibel och lösningsfokuserad.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100%). I tjänsten ingår att arbeta 3 kvällar/vecka/helger. Provanställning kan bli aktuell och vi tillämpar individuell lönesättning.

Då du kommer i kontakt med unga kommer en bakgrundskontroll att göras om det är aktuellt med anställning.

Är du den vi söker? Välkommen med din ansökan!

Välkommen till Sollentuna – en kommun mitt i möjligheterna! Tillsammans gör vi Sollentuna bättre varje dag för våra invånare, företagare och organisationer. Vi har tydliga och ambitiösa mål för att skapa trygghet, välfärd och hållbar tillväxt.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt och roligt jobb i en stabil miljö där ambitionsnivån är hög. Hos oss får du fantastiska kollegor som vill göra skillnad för andra. Nu söker vi dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Följ med oss på resan mot att skapa Sveriges mest attraktiva kommun!

Dela detta jobb

logo
Nu söker Stockholms hetaste ungdomshus Arena Satelliten ny fritidsledare!

Sollentuna kommun - Utbildningskontoret