pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Modersmålslärare till Älvåkraskolan

Företag Älvsbyns kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2023-06-01

Ansök nu

Modersmålslärare till Älvåkraskolan

Att arbeta i en mindre kommun gör att du får chansen att prova på nya saker, att du får känna ansvar och förtroende i din yrkesroll samt att du utvecklas i ditt arbete. Att utvecklas genom att få en inblick och vara delaktig i hela processen gör att man växer som medarbetare. Vi tror även att både känna och ta ansvar är viktigt för utvecklingen. Det ger dessutom en mycket värdefull erfarenhet i det fortsatta arbetslivet. I Älvsbyns kommun hjälper vi varandra och arbetar tillsammans för att uppnå goda resultat. Vi ser fram emot din ansökan hos oss!

I Älvsbyn är vi måna om den yngre generationens medborgare och deras utbildning. Här samarbetar vi från liten till stor, från förskola till vuxenutbildning för att ge alla förutsättningar att kunna, vilja och våga omsätta sina drömmar! Barns och elevers utbildningstid ska präglas av delaktighet, variation, igenkännande och framtidstro.

Nu har du möjlighet att få vara med och vara en del av skolan i Älvsbyns kommun där vi fokuserar på kunskap och goda relationer. Där verksamheten utgår från vetenskap och beprövad erfarenhet. Där alla ska ges lika förutsättningar i en jämställd verksamhet. Du får möjlighet att få vara en del i en lärande organisation där kreativitet, inflytande och samarbete genomsyrar det livslånga lärandet, idag och i framtiden.

Älvåkraskolan är en grundskola med elever i åk 7-9 samt grundsärskola med elever i åk 6-9. Totalt går det cirka 260 elever på skolan. Skolan är centralt belägen med sporthall, ishall, simhall, idrottsplats samt grönområden.

Arbetsuppgifter
Som lärare har du som huvuduppgift att ansvara för att planera, genomföra och efterarbeta undervisning. Du samverkar med andra pedagoger i såväl ämneslag som arbetslag.
Som lärare i modersmål är din uppgift att motivera och ge varje elev möjlighet att utvecklas med framgång. I tjänsten ingår undervisning i förberedelseklass samt studiehandledning utifrån behov och förutsättningar. Du bidrar aktivt till skolans hela utveckling och tar ansvar för att eleverna når så långt som möjligt.

Kvalifikationer
Du har erfarenhet av att undervisa i modersmål i något/några av språken arabiska, dari/persiska eller somaliska i grundskolan. Meriterande är även erfarenhet från studiehandledning samt arbete med elever i förberedelseklass. Du har ett engagemang utöver det vanliga. Du är en tydlig ledare som skapar trygghet och är en förebild för dina elever. Du undervisar på ett inspirerande sätt och engagerar dig i eleverna och i deras mål genom ett coachande förhållningssätt.

Vi söker lärare som är skickliga ledare, som är kreativa och flexibla. Du förstår vikten av att skapa goda relationer till ungdomar, har ett lågaffektivt bemötande som genomsyras av en tilltro till eleverna du möter och du gör eleverna delaktiga i lärandet. Du är beredd att tillsammans med kollegor reflektera kring ditt och andras förhållningssätt och bemötande. God insikt i skolans uppdrag och kunskap om gällande styrningar är en förutsättning.  Vidare är det meriterande om du har kunskap om och erfarenhet av arbete med anpassningar och om arbete med barn i behov av särskilt stöd. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten är ett terminsvikariat på 100 % med tillträde 2023-08-14. Utdrag ur polisens belastningsregister krävs.
Rekryteringen förutsätter att erforderliga beslut fattas.

Sista ansökningsdag 2023-05-12
Löpande intag kommer att ske och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löper ut. 

Lön
Lönen är individuell, ange löneanspråk.

Allmänt
Anställningsvillkor enligt avtal. Kommunen strävar efter en jämn fördelning mellan kvinnor och män samt ökad mångfald inom alla yrkesområden.

Inför rekryteringsarbetet har Älvsbyns kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Älvsbyn är Norrbottens pärla.

I vår kommun får 8 200 människor möjligheten att arbeta, bo och leva nära naturen. Vi är stolta över skolorna för de yngre och omsorgen av de äldre. Många är engagerade inom föreningslivet och det gör vår kommun levande och livskraftig.

Kontaktpersoner

Maria Sundström

Rektor

0929-174 60

maria.sundtrom@edu.alvsbyn.se

Linda Hedlin

Facklig Sveriges Lärare

alvsbyn@sverigeslarare.se

 

 

Dela detta jobb

Modersmålslärare till Älvåkraskolan

Älvsbyns kommun