pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Modersmålslärare i mongoliska till Södertälje kommun

Ort
Kategorier
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Modersmålslärare i mongoliska till Södertälje kommun

En dag på jobbet 

Nu söker vi en modersmålslärare i mongoliska, för läsåret 23/24 till Modersmålsenheten i Södertälje kommun.   
Ditt uppdrag är stödja och undervisa flerspråkiga barn/elever i sitt modersmål i samtliga skolverksamheter från förskola till gymnasium, samt genomföra studiehandledning för nyanlända elever i skolans olika ämnen i alla skolformer. Arbetet kommer att fördelas på olika förskolor och skolor i kommunen, i nära samarbete med förskole- och skolledning, pedagoger och lärare.  
Modersmålsenheten arbetar aktivt med att stödja barn och elever i deras lärande att bli flerspråkiga, mångkulturella individer. Tillsammans med andra modersmålslärare ska du driva och utveckla verksamheten utifrån våra styrdokument och målen i läroplanen samt kursplanen.  
Fjärrundervisning kan komma att ingå i tjänsten.  


Vem är du?  

Krav:  
- Vi söker dig som är behörig att undervisa i modersmål genom en svensk lärarexamen eller en validerad utländsk lärarexamen.   
- Vidare ska du ha läst minst 30 hp i ditt modersmål, ha mycket goda kunskaper i svenska språket (minst SAS 3) och obehindrat kunna kommunicera i tal och skrift.  
- Utöver detta ska du ha goda kunskaper inom studiehandledning och IT.  

Meriterande:  
- Du har goda kunskaper inom matematik, SO och NO.  
- Du har B-körkort samt tillgång till egen bil  

Personliga egenskaper: 
- Som person är du strukturerad, har en god språklig förmåga, samt har lätt för att skapa kontakt och samarbeta med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare.
- Du är självständig, trygg i dig själv, kreativ och engagerad i både din modersmålsundervisning och verksamhetsutveckling.
- Du vågar utmana "traditionell" undervisning, tänker nytt och kan omsätta dina idéer i praktiken.


Vi erbjuder dig  

Södertälje är en kommun som satsar på skolan och vänder trenden. Som lärare i Södertälje får du vara med i utvecklingen av innovativa metoder som höjer kvaliteten i våra skolor. Kommunens anställda är alltid dess viktigaste tillgång.  
Utöver kommunens generella medarbetarförmåner får du som lärare ta del av den nya satsningen på lärare i Södertälje kommun. I satsningen ingår bland annat:  
- avsatt tid till ämnesbaserad kompetensutveckling för samtliga lärare  
- möjlighet att söka stipendier  
- lokalt FoU-bidrag.

Läs mer om våra förmåner här


Välkommen till oss!   

Modersmålsenheten har idag ett 100-tal anställda och erbjuder undervisning i 55 olika språk inom hela kommunen, även i de fristående verksamheterna. Enhetens verksamhetsidé "Kompetensutveckling och professionalitet" genomsyrar hela verksamheten. Vi har en kultur där alla på Modersmålsenheten samarbetar och tar gemensamt ansvar för att förbättra kvaliteten i undervisningen. Organisationen präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas kontinuerligt.   

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. 

Dela detta jobb

Logo
Modersmålslärare i mongoliska till Södertälje kommun

Södertälje kommun – Utbildningskontoret