pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Om jobbet

Gör en insats och led morgondagens vuxna in i framtiden. Våra barns tid är nu. Men det är också de som ska ta över världen i framtiden. För att klara det behöver de goda, och rättvisa, förutsättningar.

Så ser det tyvärr inte ut idag – skolan är ojämlik och de obehöriga lärarna är alldeles för många. Därför rekryterar vi akademiker som under ett tvåårigt ledarskapsprogram läser in lärarexamen, samtidigt som de arbetar på högstadieskolor med stora behov. Tack vare det kan vi göra livsavgörande skillnad för de elever som behöver det som mest.

Om programmet

Som programdeltagare i vårt ledarskapsprogram går du en arbetsintegrerad pedagogisk utbildning. Det betyder att du arbetar som lärare på en högstadieskola fyra dagar i veckan, samtidigt som du läser in lärarexamen på distans på en studiedag i veckan. För att göra dig till den bästa läraren och ledaren i klassrummet får du dessutom en ledarskapsutbildning samt en personlig ledarutvecklare som coachar dig under programmets två år. Efter programmet kommer du kunna fortsätta som lärare eller ta över andra ledarroller.

Teach for Sweden erbjuder en unik chans för dig att utveckla ditt ledarskap, bli legitimerad lärare och samtidigt göra stor skillnad för barn och samhället. Under programmets två år utgår heltidslön.

Som deltagare i vårt program får du:

  • Anställning som ordinarie lärare med full lön

  • En studiedag i veckan för att läsa in pedagogik på distans

  • Lärarexamen efter två år och möjlighet att ansöka om lärarlegitimation

  • Ledarskapsutbildning

  • Personlig coaching och handledning från en ledarutvecklare

Kvalifikationer:

  • Akademisk bakgrund om minst 90 hp i något av ämnena matematik, teknik, fysik, biologi eller kemi

  • Ett självständigt arbete på minst 15 hp som en del av dina högskolepoäng

  • Flytande svenska i tal och skrift

  • Viljan att göra skillnad för elever

  • Målmedvetenhet, lösningsfokus och självinsikt

Anmäl ditt intresse

Denna annons är en intresseanmälan till vårt ledarskapsprogram. Klicka på ansök-knappen för att registrera ditt intresse. Då håller vi dig uppdaterad med mer information om programmet samt påminner dig när det är dags att skicka in din ansökan.  

Kontakt

Om du har frågor om ledarskapsprogrammet kan du gärna hör av dig till oss i rekryteringsteamet. Mejla till rekrytering@teachforsweden.se

Eller ring till oss: Linda Åberg (070-8724156) eller Jacob Sundström (070-2351294).

Läs mer om programmet på teachforsweden.se

Om Teach for Sweden

Teach for Sweden är en ideell organisation som startades 2013 på grund av sjunkande skolresultat i svensk skola. 1 av 7 elever når inte målen i årskurs nio och går ut högstadiet utan att kunna söka sig vidare till gymnasiet. Samtidigt är nästan var tredje lärare obehörig i grundskolan idag. Vi rekryterar akademiker som vill göra skillnad och utbildar dem till skickliga lärare och utmärkta ledare. Tillsammans skapar vi en skola där alla barn får en chans att lyckas och välja sin egen framtid.

 

Lärare i matematik, teknik eller NO med kombinerad ledarskapsutbildning

Företag Teach for Sweden
Ort
Utgår

2023-11-01

Ansök nu

Dela detta jobb