pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Lärare i matematik, no och teknik åk 4-6 till Folkungaskolan

Ort
Utgår

2023-06-06

Ansök nu

Lärare i matematik, no och teknik åk 4-6 till Folkungaskolan

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. I tjänsten ingår mentorskap för en årskurs som delas med andra kollegor. Tillsammans bildar ni en mentorsgrupp som har ett nära samarbete kring eleverna. Mentorsgruppen delar arbetsrum med varandra.

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans och fritidshemmets verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Din arbetsplats

Folkungaskolan är en kombinerad grund- och gymnasieskola belägen i centrala Linköping på bekvämt gångavstånd från city. Totalt finns ca 1500 studerande, varav ca 750 i grundskola och 750 inom gymnasieskolan, samt 180 anställda på skolan. Vi strävar ständigt efter att utveckla vår skola för att skapa möjligheter för både elev och personal att utvecklas i sitt lärande.

Folkungaskolan åk 4-6 är två parallell med 28 elever i varje klass. Alla elever i årskurs 4-6 går musikprofil, vilket innebär att de sjunger körsång flera gånger i veckan och har mer musikundervisning. Under året genomförs flera schemabryt med olika konserter.Elever och majoriteten av undervisande lärare samt all fritidspersonal har sina hemklassrum respektive arbetsrum i en flygelbyggnad strax bredvid huvudhuset.

Som nyanställd får du en introduktionsplan för att skapa bästa förutsättningar att komma in i arbetet och bli en del av ʺfolkungaandanʺ. Folkungaskolan är en stor skola men med en unik sammanhållning. Skolan präglas av en härlig stämning där alla, såväl elever som personal, bidrar till engagemang och gemenskap. 

Du som söker

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i matematik, no och teknik för årskurs 4-6, alternativt har du slutförd eller pågående utbildning till lärare för årskurs 4-6. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 4-6 innebär, antingen genom praktik eller avlönat arbete. 

I din roll som lärare i årskurs 4-6 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i årskurs 4-6 är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med sommaren 2024

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11267

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

Lärare i matematik, no och teknik åk 4-6 till Folkungaskolan

Linköpings kommun