pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Korttidsvikarie inom förskola, skola och ungdomsverksamhet

Ort
Utgår

2023-11-11

Ansök nu

Korttidsvikarie inom förskola, skola och ungdomsverksamhet

Vikariera i våra verksamheter

Är du intresserad av ett uppdrag som korttidsvikarie inom förskola, skola eller ungdomsverksamheten på Linköpings kommun? Nedan finner du en övergripande beskrivning av vad ett sådant uppdrag innebär. Vill du veta mer så är du välkommen att höra av dig till oss på Bemanningsgruppen med dina frågor. Observera att du som korttidsvikarie arbetar främst under skolterminerna. Vi har begränsat med arbetstillfällen under alla lov inklusive sommaren.

Ett omväxlande arbete med socialt utbyte

Som korttidsvikarie har du ett arbete som ger dig betydelsefull erfarenhet och möjlighet att utveckla ditt ledarskap och din pedagogiska förmåga. Du kommer ha ett omväxlande uppdrag på flera olika arbetsplatser i Linköpings Kommun och ha möjlighet att skaffa dig ett nätverk i arbetslivet. Du blir en del av Linköping kommun där vi tillsammans arbetar mot att idéer ska bli verklighet. 

Ett arbete som korttidsvikarie är flexibelt

Det är enkelt för dig att göra dig tillgänglig för arbete med kort varsel. Majoriteten av våra verksamheter är öppna måndag till fredag ca 06:00-18:30. Du lägger själv in tillgänglig arbetstid i din digitala kalender och bokas efter verksamhetens behov. Din digitala kalender finns tillgänglig via en app i din telefon eller på webben. Som korttidsvikarie behöver du vara beredd på att passen ibland kommer med kort varsel.

Vem kan jobba som korttidsvikarie?

För att du ska kunna arbeta i våra förskolor och skolor behöver du vara minst 18 år. Du behöver ha en gymnasieexamen alternativt en pågående vuxenutbildning till barnskötare. Vi söker i första hand dig med relevant utbildning, så som pågående eller avslutade studier till barnskötare eller lärare. Du behöver ha erfarenhet från att ha arbetat med barn/unga under minst 4 veckor, det kan vara avlönat arbete, praktik eller ideellt arbete. Studerar du till barnskötare, förskollärare eller lärare behöver du istället ha genomfört minst en godkänd APL/VFU-period. Det är meriterande om du har arbetat på förskola, skola och/eller på fritids. Du ska kunna omsätta dina kunskaper och dina erfarenheter i praktisk undervisning när du ska stötta barn och elever i deras utveckling, erfarenhet och personlig lämplighet är därför av vikt. Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanerna (Lpfö22 och Lgr18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt. 

Du ska kunna bidra till att anpassa undervisningen till barnen och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. I din roll som vikarie ska du vara en god förebild. Du har förmågan att samarbeta väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen. I rollen som vikarie är det även viktigt att du som person tar initiativ och ansvar i aktiviteter och uppgifter som förekommer ute i verksamheterna. Eftersom du bokas efter verksamheternas behov innebär det att den ena dagen sällan är den andra lik och vi tror därför att du är en person som är flexibel och att du har lätt för att anpassa dig till nya verksamheter/arbetsmiljöer och gruppkonstellationer.

Är du intresserad av att arbeta som korttidsvikarie i någon av våra verksamheter inom skola och barnomsorg? 

Du är då välkommen att skicka in en intresseanmälan till oss.

Dokument att bifoga:

  • Du som har en utfärdad förskollärarlegitimation/lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du skickar in en intresseanmälan. Är du utbildad förskollärare/lärare men ännu inte har ansökt om förskollärarlegitimation, vänligen bifoga examen från högskola/universitet. Är du under utbildning till förskollärare/lärare, bifoga nationellt resultatintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet. 

  • Du som har en färdig eller pågående utbildning till barnskötare/elevassistent, vänligen bifoga examen/utdrag från betygskatalogen.

  • Övriga sökanden behöver bifoga gymnasieexamen.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

 

Dela detta jobb

Korttidsvikarie inom förskola, skola och ungdomsverksamhet

Linköpings kommun