pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Enhetschef, Härnösand

Företag Skolverket
Ort
Kategorier
Utgår

2023-09-21

Ansök nu

Enhetschef, Härnösand

Ref 2023:2349

Har du flerårig chefserfarenhet och vill bygga upp en ny verksamhet vid vårt kontor i Härnösand? Var med och bidra till skolans framtid!

Om jobbet

Skolverket har fått i uppdrag av regeringen att utreda frågor om ett kommande nationellt professionsprogram. Syftet med programmet är att stärka professionen hos rektorer, lärare och förskollärare, öka yrkenas attraktionskraft och utveckla undervisningens kvalitet. Mer information om detta arbete finns att på skolverket.se.

Vid vårt regionkontor i Härnösand kommer vi bygga en helt ny verksamhet som ska arbeta med att hantera ansökningar till detta professionsprogram. Vi söker nu en enhetschef som ska leda det arbetet.

*****
"Den här tjänsten innebär en möjlighet att få bygga upp en helt ny spännande och viktig verksamhet från grunden."
- Jonas Krantz, avdelningschef
*****

Som enhetschef är du ansvarig för personal, verksamhet, budget och resultat. Du leder personalen på din enhet på ett sätt som skapar engagemang och utveckling. Du har ansvar för enhetens kompetensförsörjning på kort och lång sikt. Tillsammans med dina medarbetare och med stöd av Skolverkets processer utvecklar du verksamheten så att enhetens uppdrag utförs på mest ändamålsenliga och effektiva sätt, och du följer regelbundet upp resultaten av enhetens arbete. I arbetsuppgifterna ingår också att representera Skolverket externt och i media.

Eftersom enheten och arbetsuppgifterna är nya kommer du få möjlighet att rekrytera medarbetare och tillsammans med dem bygga upp den nya verksamheten från grunden.

Du kommer tillhöra avdelningen för Handläggning vid huvudkontoret som i dagsläget har fem enhetschefer som du kommer samarbeta med. I den här rollen kommer du även ha mycket samarbete med avdelningen för Skolutveckling. 

Hos oss har du möjlighet att arbeta upp till 50% på distans. I tjänsten ingår resor till huvudkontoret i Solna.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss behöver du stå för och leva upp till den statliga värdegrunden och till våra kärnvärden för medarbetarskap: förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling. Läs mer på skolverket.se/jobb

I det här jobbet ska du ha

  • akademisk examen med relevant inriktning,

  • aktuell och flerårig chefserfarenhet inkl. verksamhets-, personal- och budgetansvar,

  • erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av att bygga upp en ny verksamhet. Det är även önskvärt med erfarenhet av produktionsstyrning i statlig verksamhet samt erfarenhet som chef för ärendehantering i offentlig verksamhet.

Som person behöver du

  • ha god förmåga att ta egna initiativ och driva arbetet framåt, då vi ska bygga upp en ny verksamhet,

  • vara lösningsorienterad och jobba tillsammans med medarbetarna för att hitta vägen framåt,

  • kunna vara flexibel och anpassa dig för nya förutsättningar i detta nya verksamhetsområde,

  • vara lugn och trygg i ditt ledarskap så du kan vara en stabil punkt för dina medarbetare,

  • ha ett gott omdöme och kunna fatta väl avvägda beslut där hänsyn tas till olika perspektiv.

Viktigt att veta

Sista ansökningsdag är den 21 september. Anställningen är tillsvidare och inleds med provanställning i sex månader. I den här rekryteringen kan det förekomma utdrag från Upplysningscentralen (UC) innan erbjudande av anställning.

När du registrerar din ansökan får du svara på några frågor i stället för att bifoga ett personligt brev. Läs gärna igenom ansökningsformuläret och förbered dina svar innan du gör ansökan.

Våra fackliga representanter är Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Adrian Forssander 08-527 338 79 (Sveriges Lärare), Lee Gleichmann Linnarsson (Saco) 08-5273 3151 och Kajsa Öhman (Saco) 08-5273 3522. 

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en bra och likvärdig utbildning i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och komvux. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande. Vårt uppdrag – skolans framtid.

Lär känna oss bättre genom att besöka vår webbplats skolverket.se/jobb

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Jonas Krantz

Avdelningschef

jonas.krantz@skolverket.se

Marie Eriksson

Rekryterare

08-527 333 77

marie.eriksson@skolverket.se

 

Dela detta jobb

logo
Enhetschef, Härnösand

Skolverket