pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Elevassistent till resursenhet på Väsby skola i Upplands Väsby kommun

Ort
Kategorier
Utgår

2023-09-23

Ansök nu

Elevassistent till resursenhet på Väsby skola i Upplands Väsby kommun

Vill du vara med och underlätta vardagen för någon annan? Som elevassistent hjälper du och stöttar våra elever utifrån deras behov. Tycker du om att skapa nya relationer och har du en god samarbetsförmåga? Läs mer om tjänsten nedan om beskrivningen stämmer in på dig! Vi erbjuder dig en tjänst som elevassistent för en elev med diabetes. Du kommer också att hjälpa till med att stödja klassen som helhet.

Vi erbjuder dig 

Väsby skola är en kommunal skola och Upplands Väsby kommun är mycket mån om att man ska kunna kombinera arbetet med en fungerande och utvecklande fritid. Vi erbjuder goda anställningsvillkor och en trygg arbetsplats. Som elevassistent kommer du att få bra och positiva kollegor såväl i klassrummet som på fritids. Vi är mycket glada över de framsteg vi gjort de senaste åren gällande trygghet, trivsel, närvaro och studiero de senaste åren. Vi är också stolta över hur vi kunnat lyfta elevernas inflytande och delaktighet i de trygghetsfrämjande arbetet de senaste åren. Väsby skola befinner sig i en uppåtgående kurva och vi fortsätter att utveckla verksamheten kontinuerligt.

Om oss

Väsby skola är Upplands Väsbys näst största grundskola med cirka 660 elever och 90 anställda. Skolan är placerad centralt i Väsby med närhet till pendeltåg och bussar. Skolan är uppdelad på fyra byggnader där resursgruppen har sina lektioner i hemklassrum i södra huset.

Skolan präglas av en mångkulturell miljö, både gällande elever och lärare, något vi uppskattar och vill värna om. Alla klasser har en lärare och en klassresurs som hjälper till i undervisningen, på raster och under fritidsverksamheten. Skolan har har också en specialpedagog/speciallärare per två årskurser och SVA-lärare som stöttar de nyanlända enskilt.

Om tjänsten

Tjänsten som elevassistent för en elev med diabetes innebär förstås att du i första hand har ansvar för att hålla koll på elevens blodsocker och vidta åtgärder om det blir för högt/för lågt. Du kommer också att hjälpa till med att stötta eleverna i klassrummet, på raster och under fritids. Dina arbetsuppgifter är identiska med en klass-resurs med tillägget att du är ansvarig för att hjälpa eleven som har diabetes med ovanstående.

Efter skoldagens slut kommer du att ingå i fritidsverksamheten och utveckla fritidshemsverksamheten utifrån styrdokumenten, samt stödja elevernas sociala utveckling och lärande. Det är också viktigt att du kan kommunicera med vårdnadshavarna och föra en bra dialog med undervisande lärare. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Gymnasieexamen, helst från BF eller VO-programmen.

  • Ett par års erfarenhet från arbete i skolan, och då helst från arbete med en elev med diabetes

Det är meriterande om du har:

  • Utbildningar inom pedagogik, vård eller socialt arbete

  • Tidigare erfarenhet av att jobba med elever med diabetes

  • Erfarenheter av att jobba i en mångkulturell miljö

  • Behärskar fler språk än svenska och engelska

Den personliga egenskapen vi värderar mest är att du är en trygg vuxen som har lätt för att skapa relationer. Vi ser även att du är samarbetsvillig.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Dela detta jobb

logo
Elevassistent till resursenhet på Väsby skola i Upplands Väsby kommun

Upplands Väsby kommun