pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Biträdande rektor till förskolor Kvinneby/Hjulsbro/Johannelund

Ort
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Biträdande rektor till förskolor Kvinneby/Hjulsbro/Johannelund

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

I rollen som biträdande rektor hos oss innebär det personal- och arbetsgivaransvar. Du kommer att leda och driva det systematiska kvalitetsarbetet på ett par förskolor och se till att det som beslutats i kommunen efterlevs ute på arbetsplatserna. Medarbetarsamtal, lönesamtal och att leda personalmöten är arbetsuppgifter som ingår i din roll. Du kommer att bli förskolepersonalens närmaste chef där medarbetarna vänder sig till dig vid behov av stöd. Det kommer att kräva din närvaro ute i verksamheten då du agerar som operativ chef och ledare ute på förskolorna där ditt stöttande och coachande ansvar över medarbetarna är av stor vikt.

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen med ett tidsbegränsat förordnande som chef.

Din arbetsplats

Nu söker vi en biträdande rektor till förskoleområdet /Kvinneby/Hjulsbro/Johannelund. Området består idag av fyra förskolor.

Du kommer att att arbeta och samverka tillsammans med förskoleområdets ledningsgrupp. Ledningsgruppen består av rektor och två biträdande rektorer. Till stöd finns även områdets specialpedagog, administratör samt vaktmästare. Området har även försteförskollärare med särskilt uppdrag att utveckla utbildning och undervisning.

Förskoleområdet ligger inom nära avstånd till centrala Linköping med goda bussförbindelser samt också närhet till naturen, vilket uppskattas av både barnen och medarbetarna. Det är också nära mellan våra förskolor så cykeln passar utmärkt som transportmedel för att ta sig mellan de olika arbetsplatserna vid behov.

Du som söker

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen och har erfarenhet från arbete inom förskola eller skola, föredragsvis förskola och är väl insatt i gällande styrdokument. Du har gärna erfarenhet av en arbetsledande roll och erfarenhet av arbete som biträdande rektor ser vi som meriterande.

Förmåga att förmedla tydlig information både till medarbetare och vårdnadshavare är viktigt, därmed är goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift nödvändigt för rollen.

För att trivas i rollen ser vi att du vill och vågar vara chef och sätter barnens behov och mål i fokus. Ditt chefskap kännetecknas av din förmåga att skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten och att du ska leda i ett distribuerat och närvarande ledarskap. Du ser det som en självklarhet att samarbeta och du är socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang, skapar kontakter och underhåller relationer. Du har förmågan att kommunicera tydligt och lösa uppkomna konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare kan du själv strukturera och planera ditt arbetssätt och kan driva processer framåt i samarbete med rektor och biträdande rektorer. Vid förändrade omständigheter så förväntar vi oss att du kan se möjligheterna i förändringarna och har förmågan att anpassa dig. Du är trygg i dig själv, har självinsikt och förstår hur människors olika bakgrund och olikheter påverkar en själv och andra.

I denna rekrytering använder vi oss av tester som en del i bedömningen. Urval påbörjas efter sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 11296

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

 

Dela detta jobb

Biträdande rektor till förskolor Kvinneby/Hjulsbro/Johannelund

Linköpings kommun