pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Biträdande rektor till Eneskolans högstadium

Ansök nu

Biträdande rektor till Eneskolans högstadium

Eneskolan är en F-9 skola, belägen i Järna i södra Södertälje. Skolan har ca 500 elever och ungefär 55 medarbetare. På Eneskolan arbetar kompetent, engagerad och utvecklingsorienterad personal, organiserade i årskursarbetslag. Varje årskurs på Eneskolan har en stormentor i åk 6-9. Mentor arbetar med elevernas måluppfyllelse och sociala situation under skoldagen samt ansvarar för elevhälsoarbetet i sitt arbetslag. Skolan har ett väl utbyggt system för särskilt stöd. 

Ledarskap i Södertälje

Som chef i Södertälje kommun skapar du motivation och engagemang för uppdraget hos dina medarbetare. I ditt ledarskap har du förmågan att omsätta den politiska inriktningen till bra verksamhet med fokus på Södertäljeborna. Du kommunicerar mål och skapar delaktighet i arbetet genom att uppmuntra och tillvarata goda idéer. I ditt ledarskap ger du dina medarbetare ett professionellt stöd och möjligheter till utveckling. Du är en självklar förebild och en god ambassadör för kommunen. Ditt ledarskap utgår från vår värdegrund samt de krav och förväntningar vi ställer på dig som chef och ledare i Södertälje kommun.

Uppdraget

Som biträdande rektor på Eneskolan är du närmaste chef för lärare och annan personal på högstadiet. Du har personal- och arbetsmiljöansvar.  Du ansvarar tillsammans med rektor och din personal för den dagliga driften av verksamheten samt för utvecklingsarbete och likabehandlingsarbete. Du ingår i en ledningsgrupp som består av rektor, biträdande rektorer samt arbetslagsledare. Du arbetar som skolledare på en väl fungerande grundskola och har ett nära samarbete med din personal och dina kollegor i skolledningen.

Vem är du?

Du är en tydlig pedagogisk ledare och trivs med att arbeta med kvalitetsutveckling. Du är lyhörd och inlyssnande och leder din personal med tillit. Du har högskoleexamen med pedagogisk inriktning och har erfarenhet av undervisning på högstadiet. Du har även erfarenhet av att arbeta som chef och vi ser gärna att du har någon form av ledarskapsutbildning. Har du påbörjat eller fullgjort rektorsutbildning är det meriterande. Om du besitter kompetenser inom elevhälsans verksamhetsområde, är även det meriterande. 
Ditt ledarskap präglas av tydlighet, struktur och transparens. Du arbetar med god framförhållning och som person är du trygg, stabil och lyhörd. Som ledare har du god samarbetsförmåga och leder med engagemang som skapar delaktighet och lärande.  Du har pedagogisk insikt, goda ledaregenskaper och en god samarbetsförmåga som du också omsätter i praktiken, så att du i ditt arbete kan entusiasmera och engagera både elever och medarbetare.

Krav:
- Högskoleexamen med pedagogisk inriktning och erfarenhet av undervisning 
- Erfarenhet av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete 
- Erfarenhet av att arbeta som chef i skolan
- Erfarenhet av ledarskap och arbetsgivarroll
- Erfarenhet av arbetsmiljöansvar och god samverkan

Meriterande:
- Erfarenhet av arbete som rektor eller biträdande rektor 
- Ledarskapsutbildning och/eller rektorsutbildning 
- Behärskar ytterligare språk utöver svenska

Personliga egenskaper:
- Tydlig och kommunikativ
- Strukturerad och proaktiv
- Du är en relationell chef som leder med tillit till din personal

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag, flexibilitet vad gäller arbetstid och arbetsformer samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Vi har även ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som ledare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida: https://www.sodertalje.se/formaner

Som chef hos oss får du ta del av våra utvecklingsinsatser för chefer. Du kommer att utmanas i ditt ledarskap för att växa som ledare, stärka dina förmågor att engagera dina medarbetare, se utmaningar ur nya perspektiv och reflektera över ledarskapsfrågor kopplat till Södertälje kommuns värdegrund.

Som biträdande rektor på Eneskolans högstadium får du vara med och leda en väl fungerande verksamhet med kompetenta medarnetare, nära både natur och tätort.

Välkommen till oss!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Bakgrundskontroller görs regelbundet på samtliga våra anställda.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Biträdande rektor till Eneskolans högstadium

Södertälje kommun – Utbildningskontoret