pedagogjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Avdelningschef och programområdesansvarig specialpedagogik

Ansök nu

Avdelningschef och programområdesansvarig specialpedagogik

Vill du arbeta som avdelningschef inom avdelningen för specialpedagogik? Vill du dessutom ha ett uppdrag som programområdesansvarig? Motiveras du av att skapa trivsel, effektivitet och utveckling för dina medarbetare? Välkommen med din ansökan!

Du får en grundanställning som universitetsadjunkt med ett uppdrag som avdelningschef och samtidigt ett uppdrag som programområdesansvarig. 

Speciallärar- och specialpedagogutbildningarna vid Högskolan Kristianstad är solida utbildningar med god anmälningsstatistik och gott renommé. Högskolan Kristianstad bedriver dessutom en omfattande uppdragsverksamhet inom fältet. Avdelningen har en hög akademisk och professionell kompetens. Verksamheten bedrivs inom Fakulteten för lärarutbildning, där de olika avdelningarna samarbetar nära varandra, med stora krav på ett helhetsperspektiv bland de ansvariga. Fakulteten leds av en dekan, som är närmsta chef till avdelningschefer vid fakulteten. Verksamheten bedrivs utifrån en decentraliserad och tillitsbaserad grund, med stora möjligheter för medarbetare och chefer att påverka utvecklingsriktning.

Arbetsuppgifter

Du blir chef över avdelningen för specialpedagogik med 18 medarbetare samt programområdesansvarig för speciallärarutbildningen, specialpedagogutbildningen och fristående kurser inom ämnesområdet. 

Som avdelningschef hos oss företräder du Högskolan Kristianstad. Som chef är du ansvarig för att skapa en utvecklingsinriktad, effektiv verksamhet som arbetar mot våra mål. Med ett tydligt ledarskap stödjer och leder du dina medarbetare. I ditt uppdrag ingår att hålla arbetsplatsträffar samt årliga medarbetar- och lönesamtal. Du ansvarar för dina medarbetares arbetsmiljö. Du deltar i högskolans chefsutveckling. Du ingår i fakultetens ledningsgrupp som leds av dekan.

Som avdelningschef deltar du i ett högskoleövergripande arbete för att främja utbildning och forskning av högsta möjliga kvalitet. Centralt är att identifiera och säkerställa god personalförsörjning, vilket innefattar att upprätta individuella kompetensutvecklingsplaner, ha fortlöpande dialoger med andra avdelningschefer och med programområdesansvariga samt ansvara för interna och externa rekryteringar. Du har budgetansvar för avdelningens personal samt kompetensutvecklingsmedel. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ansvara för tjänsteplanering, uppföljning, lönesättning, arbetsmiljö, rehabilitering och introduktion av nyanställda. 

I ditt ledarskap motiverar du andra och är tydlig i din kommunikation och i ditt ledarskap. Du har ett helhetsperspektiv, arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du behåller ditt lugn, samarbetar bra med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

I den andra delen av ditt uppdrag som programområdesansvarig ansvarar du för kvalitet, innehåll och utveckling av utbildningen och leder detta arbete i en dialog med medarbetare, avnämare, fakultetsledning och studenter. Du ansvarar för din verksamhetsbudget och fördelar givna resurser för utveckling och genomförande av utbildningen.

Vid sidan av dessa ledningsuppdrag har du i viss omfattning arbetsuppgifter i förhållande till ditt kompetensområde, vilket kan inkludera forskning, undervisning, handledning, examination, administration med mera. Uppdraget som avdelningschef motsvarar huvuddelen av din tjänst, men där kan även ingå andra relevanta arbetsuppgifter. 

Behörighet och kvalifikationer

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av arbete inom akademisk utbildningsverksamhet och det är meriterande om du har chefs- eller ledningserfarenhet inom akademisk utbildningsverksamhet. Du har en akademisk examen på minst kandidatnivå och det är meriterande med doktorsexamen, speciallärar- eller specialpedagogutbildning eller motsvarande. Du har erfarenhet från arbete på högskola/universitet. Ledarskapsutbildning är även det meriterande. Du har goda datorkunskaper och kan hantera Officepaketet. Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska. 

Ditt ledarskap kännetecknas av lyhördhet och förmåga att utifrån dialog med medarbetare och högskolans ledning tillämpa ett tydligt förhållningssätt. Stor vikt kommer läggas vid förmåga att med tydlighet och engagemang leda och motivera medarbetarna så att trivsel, effektivitet och utveckling uppnås. Du är stabil och trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och professionella. I ditt arbete är du strategisk, har helhetstänk och arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du samarbetar bra med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Din förmåga att sätta dig in i andras perspektiv är god och du kan anpassa din kommunikation till mottagaren.

Det är viktigt att du är prestigelös och kan skapa ett förtroendefullt samarbete med medarbetare, studentkår samt fackliga och vår skyddsorganisation

Övrigt

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med en grundanställning som universitetsadjunkt på 100%. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Uppdragsperioden som avdelningschef respektive programområdesansvarig är normalt tidsbegränsad på tre år med möjlighet till förlängning. Om du som anställs innehar en doktorsexamen är det möjligt att efter anställningens start ansöka om befordran till universitetslektor och erhåller under den första treårsperioden intern forskningsfinansiering motsvarande 30% av heltidstjänst.

Placering är i Kristianstad på vårt vackra campus med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag är 2023-09-30.

Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Avdelningschef och programområdesansvarig specialpedagogik

Högskolan Kristianstad